XCO Outdoor met Irene

xco

XCO outdoor is een afwisselende buitentraining, waarmee de core en armspieren actief bij de wandeltraining worden betrokken. Dit gebeurt met behulp van een xco trainer; een buisje gevuld met grit waarmee tijdens het lopen geschud wordt (naast, boven, voor of schuin van je lichaam). Er wordt zo’n 33% meer calorieën verbrand dan bij een gewoon rondje wandelen De spieren worden getraind en de conditie wordt verbeterd met oefeningen terwijl je geniet van de frisse buitenlucht en bijvoorbeeld de mooie Zoeterwoudse polder!

XCO outdoor wordt momenteel op 2 avonden aangeboden. De 2 avonden verschillen van elkaar: Op maandagavond wordt deze training gecombineerd met de wandel groep. Dit betekent dat alle oefeningen lopend worden uitgevoerd. Tussen de oefeningen door wordt gewandeld met de buisjes (kort of lang parallel) naast je lichaam. De training duurt een uur.

Op donderdagavond wordt het wandelen (met en zonder oefeningen) afgewisseld met stilstaande oefeningen. Dit betekent dat er extra getraind kan worden voor benen en buik. Dit maakt de training zwaarder dan op maandag. Ook wordt er wat meer gevraagd van het uithoudingsvermogen. Ook deze training duurt een uur.

Een voorbeeldfilmpje vind je hier.